- 1 pachet foi lasagna - 50 g unt
- 500 g piept de pui tocat - 50 g faina
- 2 cepe - 1/2 l lapte
- 4 catei usturoi - piper , sare , nucsoara
- 1 cutie pulpa de rosii
- piper , sare , cimbru Pentru decor :
- ulei - cascaval ras
Mod de preparare :
1 . Mai intai calesti ceapa si usturoiul in ulei , dupa care adaugi carnea de pui tocata . Dupa ce aceasta din urma s-a calit se adauga pulpa de rosii , sarea , piperul si cimbrul . Atentie compozitie nu trebuie sa fie apoasa , asa ca se lasa pe foc pana ce carnea a absorbit tot sosul .
2 . Intr-o alta cratita pregatesti sosul Bechamel . Pui untul la topit impreuna cu faina si le incorporezi . Dupa aceea adaugi laptele si amesteci pana cand nu mai are cocoloase . La sfarsit , cand sosul are o consistenta groasa , se adauga sarea , piperul si nucsoara dupa gust .
3 . Intr-o tava , de preferinta de yena , se monteaza lasagna . Se pune un strat de sos , un rand de foi , carnea si tot asa . Ultimul nivel trebuie sa fie din sos , foi si cascaval ras pe deasupra .
4 . Dupa ce a fost asezata in forma de yena se da la cuptor pentru 40 de minute la foc potrivit pana ce se rumeneste .
Pofta buna !
( For Little )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu