duminică, 21 august 2011

Lasagna cu piept de pui

Ingrediente compozitie carne :                                       Ingrediente sos Bechamel :
- 1 pachet foi lasagna                                                       - 50 g unt
- 500 g piept de pui tocat                                                 - 50 g faina 
- 2 cepe                                                                                - 1/2 l lapte
- 4 catei usturoi                                                                  - piper , sare , nucsoara
- 1 cutie pulpa de rosii                                                    
- piper , sare , cimbru                                                       Pentru decor :
- ulei                                                                                     - cascaval ras

Mod de preparare :
1 . Mai intai calesti ceapa si usturoiul in ulei , dupa care adaugi carnea de pui tocata . Dupa ce aceasta din urma s-a calit se adauga pulpa de rosii , sarea , piperul si cimbrul . Atentie compozitie nu trebuie sa fie apoasa , asa ca se lasa pe foc pana ce carnea a absorbit tot sosul .
2 . Intr-o alta cratita pregatesti sosul Bechamel . Pui untul la topit impreuna cu faina si le incorporezi . Dupa aceea adaugi laptele si amesteci pana cand nu mai are cocoloase . La sfarsit , cand sosul are o consistenta groasa , se adauga sarea , piperul si nucsoara dupa gust .
3 . Intr-o tava , de preferinta de yena , se monteaza lasagna . Se pune un strat de sos , un rand de foi , carnea si tot asa . Ultimul nivel trebuie sa fie din sos , foi si cascaval ras pe deasupra .
4 . Dupa ce a fost asezata in forma de yena se da la cuptor pentru 40 de minute la foc potrivit pana ce se rumeneste .

                                                                       Pofta buna !
                                                                                          ( For Little )



 
                                                                                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu