- 125 g unt ptr prajituri - 300 ml lapte - 200 g ciocolata
- 100 g zahar brun - 3 ling . pline gris - 50 g unt prajituri
- 3 oua - 100 g unt pentru prajituri Pentru insiropat :
- 200 g faina - 100 g zahar - zahar + apa + esenta
- 2 ling . cacao - 100 g nuca de cocos vanilie .
- 1 pling . plina praf de copt
- 3 plicuri zahar vanilinat
- esenta vanilie
1. Se freaca untul cu zaharul , dupa care se adauga ouale , unul cate unul . Pe urma pun si faina , cacao , laptele , praful de copt , zaharul vanilat si esenta de vanilie . Se da la cuptor pentru 18-20 de minute .
2. Dupa ce s-a copt se lasa la racit . Intre timp , se pun pe foc 300ml lapte la fiert impreuna cu untul . Dupa ce a dat in clocot se adauga grisul si zaharul si se lasa pana se ingroasa . La final se pune si nuca de cocos .
3 . Cat timp se realizeaza crema de nuca de cocos , blatul fiind racit se insiropeaza si se pune deasupra lui crema calda ( crema se pune direct de pe foc , altfel riscam sa se intareasca ) .
4. Dupa ce am pus si crema il lasam sa se raceasca putin , dupa care facem glazura . Intr-o oala la bainmarin se pun untul si ciocolata . Dupa ce s-au topit se toarna peste prajitura . Se da la frigider pentru 3 ore , dupa care se taie si se serveste .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu