luni, 19 septembrie 2011

Gogosi pufoase

Ingrediente :
- 100 g zahar
- 300 g faina
- 1/2 cub drojdie
- 125 ml lapte
- 1 ling . unt ptr prajituri
- 2 oua
- 3 plicuri zahar vanilinat
- coaja lamaie rasa

Mod de preparare :
1. Se amesteca ouale cu untul , faina si laptele ( in laptele  incalzit se adauga drojdia pe care o topim ) .
2 . Dupa ce am amestecat adaugam zaharul si coaja de lamaie .
3 . Se framanta cu mana si se mai adauga faina  pana cand aluatul capata o consistenta elastica .
4 . Se lasa la dospit ( crescut ) 30 minute .
5 .Se intinde un aluat , de 1 cm grosime si cu ajutorul unui pahar se portioneaza gogosile .
6 . Se prajesc in ulei incins , la foc repede , dupa care se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara dupa gust .
!!!!!!!!! Se pot servi cu topping de ciocolata  sau  dulceata si  smantana ;)

                                                                                          Pofta buna ! ( Multumiri Biancai :* )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu